Velkommen > Set og sket

 
en
 

Set og sket

Et lille tv klip:
ca. 4-4½ minuttet inde i klippet, er der et godt indslag om knipling:
http://www.tvmidtvest.dk/node/26941

TV2 Nord udsendelse:
Der har været en fin udsendelse om knipling på TV2 Nord. klik på linket. Det starter ca. 1 minut inde i videoen. Rigtig god fornøjelse.
http://www.tv2nord.dk/arkiv/2015/02/05?video_id=51919&autoplay=1

Grev Aksel:
Knipling i Danmark havde i 2011 kontakt til Grev Aksel, søn af Prins Flemming, vedr. lån af dennes samling af kniplinger. Ved et godt samarbejde med tekstilkonservator Katia Johansen fra Rosenborg Slot, museums direktør Iben Eslykke fra Museum Sønderjylland i Tønder, lykkedes det at få en samlingen til Drøhses Hus. Grev Aksel stillede sin samling til rådighed for Knipling i Danmark, men da vi ikke havde nogen mulighed for at have dem forsikret og ej heller havde mulighed for at udstille dem, blev Museum Sønderjylland i Tønder kontaktet. Dette blev til udstillingen "Løver, kroner og monogrammer" i Drøhses Hus i Tønder.

Læs mere om samarbejdet mellem Knipling i Danmark, Katia Johansen og Iben Eslykke, samt udstillingen i Kniplebrevet nr. 111 fra år 2013.
Billeder, Grev Aksel

Dronningens 40 års regeringsjubilæum:
Januar 2012 kunne Hendes Majestæt Dronning Margrethe fejre sit 40 års regeringsjubilæum. Dette jubilæum ville foreningen Knipling i Danmark gerne være med til at fejre. Gaven til Hendes Majestæt skulle være en gæstebog med Dronningens monogram på forsiden, samt tre puder syet i silke, med hvert sit kniplet hørbånd omkring. Da vi havde fastlagt, hvad gaven gerne skulle være, kontaktede vi Kongehuset for at opnå tilladelse til at måtte anvende Hendes Majestæts monogran til den ene del af gaven - gæstebogen. Vi modtog tilladelsen og arbejdet gik i gang. Vi henvendte os til designer og kniplerske Karen Marie Iversen, Greve. Karen Marie gik straks i gang med at studere og fotografere monogrammet, derefter designe og tegne, vælge tråd og teknik. Resultat blev den smukkeste gæstebog, prydet med Hendes Majestæts Dronning Margrethes monogram.
De tre puder fik hver sin farve med matchende kniplede bånd. Puderne er designet og kniplet af henholdsvis Bent Rasmussen, Århus (mørkeblå pude), Sonja Andesren, Ikast (lyseblå pude) og Lone Nielsen, Stubbekøbing(pink pude).
I januar måned 2012 tog bestyrelsen sammen med Karen Marie ind til Amalienborg for at afleveres gæstebogen og puderne. Karen Marie og Foreningen har efterfølgende modtaget et takkebrev fra Hendes  Majestæt. Mønstrene til de tre puder er bragt i Kniplebrevene nr. 107, 108 og 109. I Kniplebrevet nr. 105 kan den smukke gæstebog ses, der bringes i samme blad et portræt af Karen Marie.
Billeder, HMDM

Undermenu

 

 
Copyright Newsrotator

Knipling i Danmark