Udstillinger

Pressemeddelelse


9. september 2018

Den Tyske Knipleforening inviterer til sin 37. kniplekongres fra 26. til 29. april 2019 i Erbach i Odenwald. Temaet er “Båndknipling”.

Den tyske knipleforening (DKV), med 3000+ medlemmer verden over, helliger sig opgaven med at ivaretage dette traditionsrige håndarbejde både gennem historisk forskning og bevaring samt gennem aktiv promovering af knipling ved hjælp af kurser, udstillinger og andre projekter. Bl. a. inviterer DKV til en kniplekongres hvert år i weekenden efter påske og hver gang i forskellige byer i Tyskland. I år vil kongressen finde sted i Erbach i Odenwald fra 26. til og med 28. april 2019 hvor vi regner med at få besøg af 4000 gæster. Temaet i dette års kongres er Båndkniplinger, en knipleteknik som er velkendt verden over pga. teknikkens enorme variationer og store popularitet. Denne teknik er hvad mange kniplere opdager først.

Kongressens program inkluderer mange kniple-workshops der dækker over mange forskellige teknikker. En workshop for børn og teenagere under 18 år vil blive tilbudt gratis i de to dage før den officielle åbning af kongressen. Til denne workshop kræves intet kendskab til knipling. Alt materiel vil blive uddelt af DKV. I tillæg bliver begynder/prøve kurser tilbudt til voksne som er interesserede i at prøve sig på knipling for første gang.

I sportshallen i Erbach vil over 70 internationale handlere have knipleprodukter til salgs fra pinde til tråd og stativer, fra udsolgt fra forlag-bøger til moderne mønstre. I tillæg vil der være historiske kniplinger til salgs. Til slut, det vil også være en basar med forskellige overraskelser til gæsterne. Gæsterne vil også have anledning til at se kniplere demonstrere knipling i løbet af kongressen.
Information angående registrering og andre detaljer kan hentes hos: 

Claudia Stein